خدمات مهندسی ساختمانخدمات املاکدر کلاردشت

ارتباط با مدیریت۰۹۳۵۱۲۰۹۵۱۶

[section background_image="images/articles/alamkuh-1.jpg" speed="6" background_position="center" background_repeat="no-repeat" max_width="100%" force_fullwidth="yes" padding="250px 0px 250px 0px" text_align="center" text_shadow="0px 0px 0px #ffffff" video_loop="no" video_autoplay="no" video_overlay="no"] [/section]

 

[heading style="modern-2-blue" heading="h1" color="#e42142" style_color="#3124a8"]قله علم کوه و تاریخچه کوهنوردی کلاردشت[/heading]

با دومین قله بلند ایران آشنا شوید » قله علم کوه

 

اولین گزارش نوشته شده در مورد  علم کوه و تخت سلیمان و دیگر قله های منطقه به حدود سال های 1281 شمسی باز می گردد که توسط برادران برن مولر آلمانی تهیه شده است. آنها برای اولین بار علم کوه را بزرگترین قله منطقه تشخیص دادند.

داگلاس باسک کوهنورد و نقشه بردار انگلیسی اولین کسی بود که بر قله علم کوه پای نهاد. وی که از مناطق البرز نقشه برداری میکرد این کوه ها را فتح کرد. او در سال  1312 به منطقه مسافرات نمود و به وجود یخچال های این منطقه پی برد. در سال بعد داگلاس به همراه دکتر هانس بوبک استاد جغرافیای دانشگاه وین ضمن صعود به قله علم کوه چند یخچال دیگر را نیز در این منطقه کشف نمود. صعود فنی نیز در سال 1315 با صعود هیئت کوهنوردان آلمانی و از گردنه شانه کوه آغاز شد و این راه به گرده آلمان ها معروف شده است. این گروه همچنین برای اولین بار به قله تخت سلیمان صعود کردند بعد ها کوهنوردان فرانسه ، ایتالیا و لهستان نیز به این قلل صعود کردند.

قله علم کوه

 کوه نوردان در بالای قله علم کوه

 

در سال 1319 اولین گروه از کوهنوردان ایرانی به سرپرستی ارسلان خلعتبری وبا شرکت تقی آزرمی و نجم آبادی از طریق حصار چال به این قله ها صعود کردند. اولین زن ایرانی که در قالب یک گروه کوهنوری به علم کوه صعود نمود عصمت قاضی بود که در سال 1329 خورشیدی بدین کار مبادرت کرد. اولین و تنها صعود زمستانی در این منطقه در سال 1337 و توسط گروهی مرکب از حسین رضایی، باقر زیارتی، رضا اکینچه، مصطفی منتظمی و 5 نفر دیگر به سرپرستی حسین رضایی صورت گرفت. که از آن گروه 9 نفره 5 نفر در 24 بهمن همان سال به قله علم کوه صعود کردند.

صعود های فنی قابل توجهی که روی دیواره علم کوه انجام شده عبارتند از : صعود اکیپ ایرانی – آلمانی (امیر اعلایی) هاری روس) که شکاف دیواره علم کوه را صعود نمودند این اولین صعودی بود که روی دیواره علم کوه انجام شد. در سال 1345 خورشیدی یک گروه فرانسوی نیز پس از صعود شکاف دیواره علم کوه به قله صعود کردند، کوهنوردان این صعود را جالبترین صعود تلقی میکنند.

 

دیواره علم کوهدیوار علم کوه 

 

در سال 1346 اولین اکیپ ایرانی مرکب از 4 نفر از شکاف دیواره علم کوه صعود نمودند این 4 نفر کوهنورد ایرانی عبارت بودند از گارسچی، عدیلی، عبدالهی و عبدلی که دو نفر از آنها (گارسچی و عدیلی) یک شب را روی دیواره به سر بردند.

  • نورایر میناسیان از کوهنوردان ورزیده ایرانی در راه قله سیاه کمان کشته شد(1333)
  • فریدون نجاه و فرزین نیا کوهنوردان صاحب نام ایرانی در سال 1348 در راه صعود به یکی از قله های این مجموعه جان باختند.
  • یک صعود زمستانی تیم اعزامی تیم فدارسیون کوهنوردی ایران نیز به سال 1366 صورت گرفت.
  • فلیکس میناساکانیان کوهنورد دیگری بود که در راه قله سیاه سنگ کشته شد.
  • جدیدترین مورد به رسول نقوی (اهل کلاردشت) کوه نورد کلاردشتی و عضو تیم ملی کوهنوردی ایران مربوط می شود که خود از فاتحان ایرانی قله اورست در سال 1377(1998) بوده است.

 

 نقشه نمایش ارتفاع قله ها و راه های دسترسی به قله علم کوه


 

منابع: سایت کلارویلا + کالاهو + علم کوه21