خدمات مهندسی ساختمانخدمات املاکدر کلاردشت
[section background_image="images/mazichal-pictures/mazichal-bg-1.jpg" background_color="transparent" max_width="100%" force_fullwidth="yes" padding="150px 0px" text_align="center" text_shadow="0px 0px 0px #ffffff" target="blank" video_loop="no" video_muted="no" video_autoplay="no" video_overlay="no"] [/section]
[heading style="modern-2-blue" heading="h1" color="#24a328" style_color="#488ec7" scroll_reveal="scale up 30% reset"]مازیچال، روستایی بر فراز ابرها[/heading]
کلاردشت یکی از شهرهای استان مازندران است و همه ما می شناسیم! اما مازیچال کجاست؟ زیاد دور نیست، الآن به شما عرض می کنم. یکی از روستاهای شهر کلاردشت، طویدره نام دارد که در دامنه رو به شرق قرار گرفته و بر دشت مسلط است،و بسیار هم زیباست. حرکت می کنیم. از دل روستا عبور کرده تا روستا تمام شود. در انتهای روستا، جاده ای پرپیج و خم مسیرش را به سوی ییلاق مازیچال آغاز می کند. مسیری به طول حدود 14 کیلومتر که بیش از یک ساعت زمان می خواهد تا در هوای خوب جاده جنگلی و خاکی را بپیماییم و به اعماق جنگل برسیم. برخلاف تصور ما که همیشه اعماق جنگل را تاریک، به همراه وسعت دید محدود تصور می کنیم، اینبار اینطور نیست. در طول مسیر از کنار درختان سر به فلک کشیده با تنه های قطور عبور می کنیم، سپس درختان کوتاه تر می شوند، درختچه ها شروع می شوند و آنها نیز آرام آرام کم تراکم و محو می شوند، چمنزار آخرین پوشش گیاهی متنوع در ارتفاعات بالاست. و نقطه پایانی مسیر ما، روستایی است، با ارتفاع تقریبی 2400 متر از تراز دریا با چشم اندازی بسیار وسیع. وسعت دیدی از کلارآباد تا رامسر. واقعاً بی نظیر است. بهتر است به نقشه گوگل و عکس های مازیچال که در ادامه آمده است نگاهی بیاندازیم.
موقعیت بی نظیر مازیچال، از لحاظ ارتفاع بلند و چشم انداز وسیع او را بسیار خاص گردانیده است. تپه هایی که در غالب اوقات بر ابرها مسلط اند و تماشای حرکت موج گونه آن ها، منظره ای وصف ناشدنی را تولید می کند. بی شک مشاهده این زیبایی های ناب طبیعت لذت جاودانی را بر دل آدمی خواهد نشاند.
[gmap address="36.533126,51.055699"]
در این منطقه درختان بلوط وجود دارد. در گویش محلی مازی همان درخت بلوط است و چال به معنی گودال، بنابراین مازیچال به معنی گودال های پر از بلوط میباشد.
در فصل پائیز، مسیر جنگلی مازیچال مناظری زیبا و رویایی تولید می کند و در اردیبهشت، ارتفاعات پوشیده از گل های بهاری به همراه مناظر برفی قله های اطراف جلوه نمایی میکند. از گونه های گل های شگفت انگیز این منطقه می توان به "سوسن چلچراغ" نام برد که با پوشش وسیع در اطراف دهکده منطره ای تماشایی می آفریند. از دیگر انواع گل ها می توان به انواع گل های دارویی، زرشک، گل گاو زبان نام برد. در نگاه کلی آب و هوای دلپذیر کوهستانی و مناظر زیبای جنگل و نمای دریای ابر، تصویری بهشتی از آفرینش خدا را نمایش میدهد.
[section background_image="images/mazichal-pictures/mazichal-bg-2.jpg" background_color="transparent" max_width="100%" force_fullwidth="yes" padding="500px 0" text_align="center" text_shadow="0px 0px 0px #ffffff" target="blank" video_loop="no" video_muted="no" video_autoplay="no" video_overlay="no"] [/section]
با تشکر از جناب آقای فرامرز کرکاسی جهت ارسال تصاویر | مسئول نگهبانی و محافظت از جنگل ها و منابع طبیعی و محیط زیست مازیچال (1395)
[photo_gallery source="directory: images/mazichal-pictures/p1" limit="40"]
تصاویر ارسالی آقای حسن ازوجی | عکاس و راهنمای تورهای کوهنوردی کلاردشت
[photo_gallery source="directory: images/mazichal-pictures/p2" limit="40"]
بهتر بود یا بهتر است از لفظ "مرتع" استفاده کنیم تا "روستا" اما چه کنیم که موتورهای جستجو بیشتر با واژه روستا مورد جستجو قرار می گیرند! اما باید واقعیت را بپذیریم که مازیچال، یک روستا نیست. چرا که تقریباً در شش ماه سال خالی از سکنه است. در حالی که به دلیل برف و سرما و یخبندان شد در پاییز و زمستان دسترسی به روستا عملاً بسیار سخت و غیرممکن می باشد. و می دانیم طبق تعریف روستا محلی است که ساکنان دائمی داشته باشد. همچنین، مرتع جایی است که دامداران در فصول بهار و تابستان از ارتفاعات بالاتر از تراز جنگل انبوه به منظور چرای دام شان استفاده می کنند.
علاوه بر این، بسیاری از دوستداران طبیعت و علاقمندان به حفاظت از جنگل ها و مراتع طبیعی بر این دغدغه اند که مبادا با پرونده سازی های کاذب و کاغذبازی های دروغین نام روستا را بر این مرتع بگذارند و برای روستای خالی از سکنه، صندوق رأی قرار دهند و بخواهند در ادامه کار به منابع طبیعی تعرض کرده و آن را به مالکیت اشخاص درآورند و در نهایت شروع کنند به ساخت ساز. و این چیزی نیست جز تخریب طبیعیت. آنچه مشخص است، حدود 26000 متر از اراضی مازیچال طبق قوانین اصلاحات ارضی متعلق به اشخاص است و به اصطلاح مستثنی است. و مابقی منابع ملی است و متعلق به تک تک ایرانیان عزیز خواهد بود. تمامی ساکنان فصلی مازیچال، شغل شان دامداری است و این به غلط روستا، دارای هیچ یک از امکانات روستایی مانند برق و گاز و آب و غیره نیست و این هم امری است، طبیعی!
[icon icon="icon: exclamation-circle" background="transparent" color="#d41c20" size="40" padding="0" margin="0"] ممانعت از خودروهای آفرود به مراتع مازیچال
در نامه ای به تاریخ 1395/5/3 که از سوی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کلاردشت با موضوع "تردد غیرمجاز خودروهای افزود offroad در اراضی ملی" خطاب به فرمانداری کلاردشت نوشته شده است، و رونوشت آن به دادگستری و دیگر دستگاه های مرتبط ارسال شده است، آمده است که به علت تخریب طبیعت بکر و زیبای مازیچال، ورود هرگونه خودروهای آفرود (جفت دیفرانسیل) بدون مجوز قانونی از مراجع ذیربط (مرجع صدور تورهای گردشگری) در نگهبانی ورودی جنگل حوزه استحفاظی کلاردشت جلوگیری به عمل آید.
[heading style="4" color="#1f2833" style_color="#7d7d7d" align="left" size="30" line_height="25" margin="30" scroll_reveal="scale up 20%"]اکو کمپ ییلاقی مازیچال[/heading]
تور های گردشگری اندکی برای گشت و گذار در کلاردشت و مشاهده جاذبه های گردشگری آن وجود دارد. با این حال، با جستجو در اینترنت چند مورد از آنها را خواهید یافت. برای نمونه، "اکوکمپ کلوت" تور های دو روزه متعددی را در شهریور 1398 در برنامه دارد که از مبدا تهران به کلاردشت و بازگشت می باشد. نکات جالبی در برگه معرفی تور آورده است که برای سفر به مازیچال می تواند مورد توجه قرار گیرد. به صورت عمده، گردشگران در دشت کلاردشت ویلا رزرو نموده و به صورت آزاد و با برنامه ریزی تخصصی خودشان اقدام به گشتن و لذت بردن از طبیعت می کنند. برای رزرو اینترنتی ویلا در کلاردشت از بخش "اجاره ویلا در کلاردشت" استفاده کنید.
[section background_image="images/mazichal-pictures/mazichal-bg-3.jpg" background_color="transparent" max_width="100%" force_fullwidth="yes" padding="500px 0" text_align="center" text_shadow="0px 0px 0px #ffffff" target="blank" video_loop="no" video_muted="no" video_autoplay="no" video_overlay="no"] [/section]
بیاییم بکوشیم که طبیعت زیبا را حفظ کنیم. در طبیعت قدم بزنیم، کیف کنیم، لذت ببریم، و سعی کنیم آن را آلوده نکنیم. با سپاس فراوان.